Vårkänslor

Vad kan vara ett större vårtecken för en hästnörd än att det är dags att sätta sommarhagar? Även om det är snålblåst och kallt så man fryser fingrarna av sig när man går där och spettar och slår så är det på nåt vis ändå en hint om att värmen snart är här. Det är även mycket välkommen gratis vardagsmotion - det är inte bara positivt att ha hästarna på lösdrift, man blir lätt lite lat.

Gräset har nu kommit igång och det grönskar mer och mer för var dag. Elly och Doc står på var sin sida stängslet och trånar, dom ska få träffas nästa vecka. Några fler intressenter har hört av sig för betäckning så det bådar gott inför sommaren. Tänkte ta och göra den efterlängtade filmen så fort det är lite grönare och finare ute. Det känns som att jag har förhalat det en alltför lång tid nu. Ska be min kära väninna från Å att hjälpa mig med filmningen endera dagen.

Å-väninnan och jag var ut på en helt fantastisk ridtur upp i bergen härom dagen. Utsikten är slående vacker när man väl har klättrat upp på toppen och kan kika ut genom träden. Elly var riktigt fin och avslappnad och Reggie skötte sig utmärkt som alltid. Vi tog en varsin promenad brevid hästarna nerför den värsta backen som resulterade i en rejäl benhinneinflammation för mig så jag har stapplat omkring ett par dagar men blir så sakteliga bättre. Rida kan man göra ändå har jag märkt. :-)

Jeanette Sand var hit igår till Elly och körde laser. Elly var bättre redan efter förra gången så nu hoppas jag på att denna behandling blir lika effektiv så hon får må riktigt bra.

Till veckan är jag långledig igen och ska spendera ett par dagar i Ilsbo för att plocka ner ett inrasat tak på boden så det går att lägga på ett nytt inför en eventuell försäljning. Hoppas det går fort och smärtfritt. Ska även elda lite och plocka ihop kring gården i största allmänhet så det ser lite bättre ut. Sen ska jag försöka hinna med lite hemma också. Har byggt mig en torkställning för sommarens tvätt som ska målas klart och monteras upp ute så kläderna torkar i ett nafs. Har även fått ett läckert uppslag på en plantering via ett forum här på nätet som jag tänkte placera utanför farstukvisten. Kommer nån bild på det sen om/när det blir klart.

Ja, det var väl allt för den här gången.

Ha det!

 

3 maj 2013