Tjanster1

För närvarande kan vi erbjuda följande tjänster... Men håll utkik - det fylls snart på med fler!


Klippning av häst/uthyrning av klippmaskin

Jag kommer hem till Dig och klipper (endast helklippning) eller så hyr Du maskinen och klipper själv. 50:-/häst tillkommer för slipning av skären. Eller så använder du egna skär.

Klippning av häst

 

    500:-/häst

Hyra av maskin

      200:-/häst eller 400:-/dag 

 Sadelutprovning med Impression Pad

Paden hyr du för utprovning av din befintliga sadel eller prov av sadel du har lånat hem och vill testa inför köp etc. Du kan läsa mer om paden här. Paden lämnas åter samma dag eller enligt annan överenskommelse vid lånet.

Hyra av pad för provridning av 1 sadel till en häst   200:-
Hyra av pad för provridning max 3 sadlar   400:-

Uthyrning av hästtransport

Umesläp B60 -2004 med stor sadelkammare finns till uthyrning. Totalvikt: 1990kg. Max lastvikt: 1110kg. BE-körkort krävs! Priser enligt riktlinjerna nedan, men även andra tider enligt överenskommelse. Återlämnas urstädad och vid behov även avspolad. Under vinterperioden är vagnen försedd med dubbade vinterdäck så du får dra den vare sig du kör dubbat eller odubbat på din bil.

Hyra halvdag. För- eller eftermiddag. Brytpunkt kl 14.00.  350:-
Hyra heldag. Tillbaka innan 22,00.  450:-
Hel helg. Fredag kväll-söndag kl 22.00  750:-

Verkning av häst

Verkning av din häst eller ponny utföres. Flerårig erfarenhet av verkning. 

Verkning 350:-

Lasthjälp/Lastträning/Arbete i rundcorall

Har du problem när du ska ut och åka med din häst? Dags att ta tag i problemet en gång för alla! Jag hjälper dig med lastning och övrig markhantering! Vid akuta problem kan jag hjälpa till om jag har möjlighet. Annars är det bättre att öva med gott om tid och utan stress och på det sättet undvika de farliga situationer som kan uppkomma vid brådska. 

Lasthjälp 350:-/påbörjad timme.
Lastträning 350:-/gång.
Arbete i rundcorall

350:-/påbörjad timme.

Lektioner i Westernridning

Jag har mångårig erfarenhet av westernridningens gångartsgrenar. Har bland annat utbildat min egen häst från inridningsstadie till SM-nivå och utbildar mig vidare genom att rida för välrennomerade tränare så fort tillfälle ges. Jag hjälper dig gärna vidare vare sig du vill prova någonting nytt med din skogsmulle eller vill utvecklas vidare med din tävlingshäst. Varje lektion består av ca 45 minuter effektiv ridning. Jag ser gärna att din häst är uppvärmd när vi börjar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er lektion. Jag undervisar max fyra ekipage/lektion. Pris gäller/person.

Privatlektion på din egen häst 350:-
Privatlektion på lånad häst 450:-
Lektion i grupp 2-4 hästar 200:-

Sommarbete 1/6-31/8

Bete för ston och valacker i stora kuperade hagar om ca 10 hektar mark som växelbetas med nötkreatur så parasittrycket naturligt hålls nere. Alla hästar som ska gå på bete avmaskas innan betessläpp. Priset gäller per månad.

Sto eller valack 1000:-
Sto med föl 1200:-

 

 

 

Milersättning om 25:-/mil tillkommer vid allt arbete som inte utförs här hemma på gården.