Goda nyheter!

Hej allesammans!

Mitt första blogginlägg någonsin. Undrar just hur detta ska gå..? Kanske är det ett bra sätt att nå människor som är intresserade av vad som händer här hos oss, men även kanske att få skriva av sig lite även utifall ingen vill läsa. 

Jag kom hem från Seminassistentkursen i fredags som nyutexaminerad seminassistent. Två jätteintressanta veckor med nya människor och nya erfarenheter. Nu är det bara resten som fattas innan vi kan skicka TAI. Typ ganska mycket. Ett stall, tappställe och ett lab är vad jag önskar mig just nu, men det lär väl dröja ett tag. Denna säsong blir det i alla fall naturlig betäckning hemmavid om man inte är intresserad av fryst som jag i så fall kan fixa vid intresse. Var det sambon som sa något i stil med - Skynda långsamt! ?

När man har varit borta i två veckor så känns det som att man har en del att ta igen, även om inte så mycket har hänt egentligen på hemmafronten. Doc fick nyverkade fötter en kväll medan jag väntade på foderbilen som levererar foder till kalvarna. Han har riktigt fina barfotahovar - och inte bara med tanke på att han är quarter som är kända för sina små hovar av undermålig kvalitet - utan överlag. Kul för mig som är lite av en hovfrälse att lyckas med att äntligen hitta en häst med tillfredsställande hovar.  Elly ska få broddade skor endera dagen så hon kan följa med ut på lite ridturer tillsammans med Reggie om jag lyckas få med mig min kära ungdomsvän från Å. Hon brukar inte vara speciellt svårövertalad bara hon har tid och det är trevligt med sällskap när man ska bege sig ut - tyvärr oftast i mörkret den här årstiden. Hon som alltid har avskytt ridning i ridhus kom häromsistens när hon var ute på Reggie med en önskan att kanske ta ett pass på banan endera dagen. Konstigt vad en välriden positiv häst kan ställa till med. :-) 

I dagarna har vi säkrat att Docs Leaguer kommer fortsätta sitt arbete i UK. De gamla ägarna kommer fortsätta att distribuera FAI där även under 2013. Vi tackar för detta samarbete och hoppas att intresset för Doc håller i sig trots att han har lämnat landet. De första fölen för året har även börjat droppa in där borta. Två små söta har det blivit hittills (Vad jag vet...). En quarter och en paint.  

Den kommande helgen ska jag - om väder och väglag tillåter - baxa in hästarna och åka till ridhuset och tömköra. Samt sätta ihop en film på Doc som är efterlängtad av många nu. Tack för att ni väntar!

Vårsolen har börjat kika fram, och med den verkar det som att människor också börjar röra på sig lite mer efter vintern. Hela vintern har jag gått som i ett töcken. Inget har varit riktigt roligt och orken har liksom inte funnits till just någonting. Allting har känts som att det hopar sig över mig och att jag inte får någonting gjort. Frustrerande! Hoppas att både glädjen och orken kommer tillbaka i takt med våren och hoppas detta blir en bra säsong, och framförallt skadefri för både djur och människor!

Och just det! Jag som har envisats med att göra bokföringen i pappersversion har nu ÄNTLIGEN fått tummen ur (får man skriva så?) och provat ett bokföringsprogram i demoversion. Lade in en massa på prov igår och det var som en sten föll från mitt hjärta. Det blir till att inhandla snarast! Till och med högre på listan än stallet såhär i deklarationstider. :-) 

 

Det var ganska roligt det här! Återkommer nog en gång till i alla fall... :-)

21 mar 2013